Sunday, October 24, 2010

hati seorang wanita.








'' aku wanita punya hati nurani. yang tak dapat dibohongi 
pabila cinta telah membutakan mata dan membuat tuli telinga
apakah salah jika aku menyinta apakah salah jika engkau ternyata
pilihan hati & belahan jiwa ku ini ''




kalau kita nak jadi manusia tak punya perasaan ni susah. yes, very difficulty. pura pura takda masalah? mana bisa. pura pura happy? takkan lah. pura pura kau tak takut benda tu? hati takkan tenang. pura pura tak sakit hati? oh, amat menyakitkan. OMG. indeed, hati kita ni lain. sangat sensitif. especially wanita. i'm favor of girl ok. hati wanita halus. ibarat kain sutera yg cantik, yg mulus, yg lembut. tapi mudah tercarik dan koyak. so, ia perlu dijaga bagai menjaga berlian yang berkoyan koyan. perlu lah dibelai, dikasihi, disayangi dan dididik. karena amat suci hatinya. amat pedih bila terguris. amat sakit bila dilukai. amat gundah bila disakiti. but, sekali disakiti, dia akan lebih berhati hati. ;)


kadang kala, hati kita yang lembut lembut ni pun boleh menjadi keras. sekeras batu yang ada di tepi jalan ataupun batu batu di jalanan yang tidak di endahkan. bukan keras sebab tidak diendahkan. bukan. tapi, dia akan keras bila rasa terpaksa. bila rasa kecewa. rasa tertekan. sakit hati. dan macam macam. bila rasa macam ni, anything will be happen. yess, there are people like. dia seorang gadis yang aku kenali. latar belakangnya kurang dikenalpasti. actually dia memang berani. my any progress selalu dijejaki. sejauh mana pun, dia tetap tidak akan berpuas hati. sebab dirinya pernah dilukai dan disakiti. ohmaigod. nice statement right? waka waka eh eh!


dari hati aku yang paling dalam, ingin ku katakan;
'' you told i'm the perampas kan? oh, no. i'm not kind of that person ok. be matured, tidak payah 'terhegeh hegeh'. let him go. -_- kalau hati sang pacar sudah berubah, no wonder lah if the beetles are looking for other flowers. mana dapat paksa. belajar terima hakikat! please. ''

No comments: