Monday, December 13, 2010

ke-addicted-an.

Assalamualaikum.


I you want to say I'm a fashionista, well maybe not. But, I am a very very interested in fashion. Especially clothes, dress, and shirts. How does not matter, but it must be good at is the right approach. Who does not wants a freak. But, everytime before buy a clothes, dress, shirt, and etc, must think about this dress appropriate or not. Because my body is not like a model okayy. I know, siapa lah saya kan? Hahaha. Although there was a variety, but I still have the clothes are not yet in use since I bought it. There is also completely new use, only once. Sebab apa? Do not feel as well, does not fit, loose and so on. Pity me, membazir duit saja kan?


#picture of Google

Nice kan? BUT...
Not fit. Too tight. It will be showed my body shape. :(
It is poor in view when wearing hijab.

Short sleeves or dress seakan akan tak ada lengan, I do not mind, could cause inner wear, cardigan and jacket. Everything there is the solution right? But, wearing thats are not comfortable to me. Why? I do not know. =.=' Sometimes feel like, ''Ish, messy! Malas mau pakai.'' Takut-takut nampak serabut pula, nanti saya pun not comfortable with that kind situation. To me, mau bergaya-gaya ni, ikut mood juga. And most important, depending on the place & time. Silap-silap overdress. Oh no, jangan! Btw, I always have a mood for fashion. Ngehaha. :D

Just a story. A day, I told my mother that I wanted to go to Kikih to buy the books that I need. My mother was shocked. Then she said,''baru kali ni mama dengar kau mau beli buku ke sana, sebelum ni beli baaaju saja.'' I just keep smiling sampai nampak semua gigi. Then said,''Nanti mau beli baju jua. Mama bagi duit k.'' Huahua.


#picture of Google


#picture of Google

#picture of Google

#picture of Google

Very interested in clothes only. Comel kan? Simple is perfect. That pants, tak mungkin saya suka. Ada la yang kena halau dari rumah kalau pakai sedemikian rupa. Masyaaarakat. Jangan kasi malu mak bapak okayy. However, style could no be very difficult, really easy. While you wearing the hijab, no one would mind. Lagi cantik. Manis. Tersangatlah HOT bagi saya kalau wanita bergaya walaupun pakai tudung, shawl, or etc. Loves it! Cair woo. Hahaha. Korang bila lagi? Why not kan?!

Besides addicted to clothes, I was interested to hijab too. Ni pun mak saya bising, sebab nak beli tudung je. Minggu-minggu saya beli tudung. Bila nampak tudung ke, shawl ke rasa macam semua saya nak borong. Melampau kan? Mak ayah saya susah hati tengok anak dia macam ni. But, sekarang tak lagi. Tudung, shawl, semua berlambak, tak perlu dah. Sekali sekala boleh lah. Kan mama? Bukan juga pakai hari hari kan. Tapi, today there are various types of hijab. Such as shawl, tudung ekspres, inner syria, gipsy and etc. Ni lah membuatkan hati saya tak duduk diam tengok benda benda macam ni. Itu godaan semata-mata. Tak apa, saya tahan. Saya ngap 2 3 helai cukup. HAHAHA. Tapi, saya sedih. Muka saya tak ngam pakai inner. Sedih tol. Jealous bila nampak orang pakai inner. Korang yang cocok amat ganteng amat pakai inner tu, tak usah lah tunjuk muka kat saya ye. Geram lah awak, tapi saya suka! Tapi nak sedih jugak. Nak jugak, nak jugak, naaak jugak. :(

FYI, saya dah berhenti menjadi seorang pembazir. Saya tau, membazir amalan syaitoonirajimmm. Korang pun tau kan? *sila angguk* Sekarang saya cuma membuang or menabur uang kepada baju-baju kesukaan saya. Itu tak apa. Tak salah. Kan kan kan? Itu kira sedekah la tuh. Kuang kuang. Banyak banyak kan lah bersedekah. So, korang yang baik hati, sedekah lah baju lawa lawa satu. Tak mintak lebih, satu je puun. Oh no, bergurau senda and bermanja-manja sajee ok. 

opss! Mata semakin layu. Jari semakin lenguh. Otak semakin lemah. Katil memanggil-manggil. Bantal melambai-lambai. Tidur dulu, good night sayang! Esok bangun awal. kroh kroh kroh. babai! SALAM.


4 comments:

Pipop said...

Haha same here.. with all the blogshop online..
T.T I want to have it all..

♥ cik mija ♥ said...

aritu jln2,actualy nak beli baju bunga2 pic 3 & 4..tapi bila try..alamak...terlalu ketat..bergetah beb...huhu..sangat suka baju bunga2..=[

Daygku Nuraini. said...

@Pipop

yeap, klu bleh smua sya nak!

Daygku Nuraini. said...

@cik mija

yes, very interest bju ada bunga2. and bju ada getah kat bahu tu lawa. suka sgt. bju mcm ni memg ktat, klu longgar xcantik doe. bila pkai xselesa. :(