Sunday, December 05, 2010

my pets and me.

Assalamualaikum.

Here is nothing. But, korang kena tau kalau saya ni seorang yg rajin (today only). Bukan nak mengada or something else. But sharing is caring right? Ngehaha. *sila senyum kambing* Rajin dengan erti kata lain diligent or hard-working. Yeahaa, siap bagi erti dalam omputeh. 


-Google-

FYI, in the morning saya kasi mandi one of my pet. Named ICHA, absolutely a cat. My beloved pet. Persian cat okayy, bulu dia kembang kembang. Pakai lens kaler biru. :P Pemalas. Kuat makan. Comel and chubby. But bila mandi tadi Icha become a ugly cat. Kurus. And paling penting Icha ramping. Kahkah. Bulu bulu dia yg bagi dia nampak chubby. Hipokrit kan? :D What ever la rupa dia, kurus or chubby, comel or tidak, but WANGI penting. I love cat kalau wangi. Ohya, Icha ni macam kucing Nora Danish dalam 'Putera Katak' on TV3. Ada tengok tak? Haa, macam tu lah. Tapi, body Icha kecik sikit, tak besau macam tu. :)


Actually I have 5 cats at home. Oh no, they have their own home ok. Kami tidak kongsi rumah, sebab tak tahan jaga 5 of them. Huahua. Sungguh lincah, very very lincah you know. *Nyonya Elga was here* Kecoh rumah saya jadinya. Persian and Siamese the type of my cat. Two of them are persian. Sangat lemah lembut. Comel and had the gojes eyes. Tapi segojes-gojes mata dorang, dorang manja. Suka ikut-ikut kaki. Pusing pusing keliling kaki. Meow sana sini. OMG, geli. Kadang kadang tak selesa, kadang kadang suka. Comel! They two named Icha and Indah. Nama-nama dorang ni dari Sinetron Indo was showed on Astro last year, 'Indah' kalau tidak silap. Yes, 'Indah' la. Comel kan? Bulu Icha ada white + grey. Indah pula puteyyh je.


And the three of them are Siamese. Too gojes and liar (bukan penipu). Memang liar la, jahat pun ada. Scare me. They three are Puteh (ofcos la kaler puteh), Pilok (grey) and Pami (yellowish). Their names ada sejarah masing masing. Kalau saya nak story telling malam ni tak habis. So, ada baiknya tak usah kan. Hohoho. Pami adalah anak angkat. Manakala Puteh and Pilok are anak beranak, Puteh is the hot mama ok. Actually Pami yg ganas/hyper (terjah sana, terjah sini. Macam Melodi). Puteh and Pilok kureng active. So, secara tidak langsung dua ekor anak beranak pun terikut-ikut hyper. Pity them, I just want the lemah lembut cat only. NOT ganas. Oleh itu, Pami terpaksa di anaktiri kan. Kenapa? Ya lah, sebab dia jahat. >.<


-Google-


Sebab tu lah saya kasi mandi Icha je. Yang lain ganas. Bucuk, tak mandi. Tak nak kawan la. Wah, sampai macam tu sekali? Tak lah. Paling paling pun I tak bagi masok rumah je. Tapi dorang cukup makan. Semua geboo! Syukur Alhamdulillah, bertambah-tambah rezeki saya. :D

2 comments:

Yana Ayena said...

wahh...comelnya...kucing awak ke?
bulunya pjg sgt..gebu..hehe

Daygku Nuraini. said...

tak lah, pics tu sya google. mudahkan? haha. tapi, my cats seakan2 mcm tu. :)