Sunday, December 26, 2010

tapi dah habis.

Ada apa dengan seaweed? Kenapa hari-hari aku nak makan seaweed? Sodap kah? Uumph sangat kah? Marvelouss kah? Entah, kenapa suka makan itu barang. Hari-hari aku makan seaweed yang berbentuk snack tu. Fyi, my sist pun tersuka dengan seaweed disebabkan aku yang selalu makan. Well, pengaruh kuat. Power kan? :D


One day tu cuba yang ni. Sedap. Sebab 'Hot & Spicy Flavour' kan, advance sikit taste dia. Tapi malang, baru dua kali beli, dah habis! Inikah dikatakan nasib? :D Tapi, 'Original Flavour' masih ada. Saya try, beli satu cukup. Takut 'terlampau' sedap, nanti siapa mau makan if tidak umphh! Sekali rasa, sedap! Lebih kurang, same taste. Alaa, rasa ja mau beli lagi. Tapi, macam eh-malas lah-nanti-berbaris-lagi-panjang-lama-lagi-tunggu-bagus-saya-duduk-diam-diam. Okay, the easyway pesan dengan orang suruh beli. Then, h-a-b-i-s jugak! Haish, baru beli tengahari tadi sekali tengok petang tu dah habissss. Bertuahnya customer-customer sana, semua dorang ngap. Kesian saya.


Ni pula 2nd seaweed yang selepas seaweed-yang-habis-laku-orang-tak-bagi-saya-beli-tu, boleh tahan. Tapi tak advance lah. Original flavour, tapi ada rasa manis-manis jugak. Nak baca dekat wrapper dia tu lak, tak reti haku. Korea ke jepun ke aku tak tau. Yang penting aku makan-kenyang-perut-buncit-dan-boroi. And seribu kali malang plus sedih aku bila seaweed ni dah h-a-b-i-s dekat kedai tu. Kecewa beruk, sedih! Mungkin bukan rezeki aku kot, cobaan. :D

Lepas ni nak makan seaweed mana pula? Sat g nak usha kedai yang ada jual seaweed sedap sedap. Aku borong teroooos! Korang tolong angkat eh. Hahaha.

2 comments:

Norfazillah Abdul Rahman said...

Wahhhh~~ lom pernah try yang d bawah tu. Tao Kae NOI itu nyaman, kecuali yang wasabi. macam rasa basi. hahaha!

Daygku Nuraini. said...

wasabi aku nda penah rasa. haha. nyaman! tapi dua2 ni abis dah d nguikee. :(