Friday, February 25, 2011

Sport day pun macam bukan sport day bagi aku.

SMK Merapok's sport dayy.

# Muka pale aku masa hari sukan. Tapi sempat jugak pakai eyeliner and mascara tau you. Hahaha. Ada kawan aku cakap aku pergi sekolah macam je nak pergi kedai. Ee, how dare you cakap macam tu. Kejam sangat la der. 

This week our school buat sukan sekolah. Yela, korang tau lah kalau sukan macamana kan? Semua pun busy. Guru-guru pun tak berapa nak masuk kelas. Lagipun, we all budak pre-U ni sibok buat bendera lah, stuff for our booth lah, stuff for budak budak kawad kaki and whatsoever lah kan. So, banyak banyak yang tak terlibat pun buat taktau je dalam class. Kau huha huha dalam class pun semua tak kesah, sebab diorang pun duakalilima juga. Hampeh. Tak boleh harap betui. Kau cakap nak study? Eh, bebulu telinga mak aku dengar. Nak study group paling paling pun kau bergosip je. Buku kemain banyak atas meja, tapi semua pun tak guna. Air luir kau je la banyak atas tu. Ketawa sana, ketawa sini. Siap boleh perah lagi oi. Ngehaha. Tapi,  buat quiz sendirik hobi kitorang. Best gua cakap sama lu. Quiz kita ada markah markah tau, tu yang buat kita eksaited gile gile main tuh. Kau nak jerit pun takpe, aku suka! Hehehe.

Sport day 5 hari, but as mine yang bertauliah dan berdisiplin ni, cukup lah 1 hari je aku attend, on Thursdayy. Tu pun pagi je. Hari sebelum sebelum tu aku tak datang, termasuk hari ni. Today will be majlis perasmian sukan sekolah and teross penutupan. I know, ofcourse la hot hot stay dekat padang listen to perasmian and bla bla bla kan. Kau pakai payung pun konfom panas jugak. Baik aku duduk rumah kemas itu, kemas ini kan. So, dengan kebenaran mak ayah aku, aku buat keputusan taknak datang. Act, aku memang plan pun taknak datang hari ni. Huahua. Kemarin bukan aku buat apa apa pun datang situ, just lepak-ing dekat blok pentadbiran je. Even dah berkali kali di pesan supaya beredar dari tempat tu. But we all buat dunno je. Hahaha. Al maklum lah, kitorang pakai telinga kuali. Kau ada? Tak ada kan? :D

# Bajet comeyy la tu. Kerja aku duduk je memanjangg. Eh tak, kalau bosan je aku akan merayau sekitar booth yang ada. Aku bawak kawan aku sekali. :D

# View from tempat kitorang stay tu. Aku rasa sekolah ni advance dari sekolah lama aku. Nampak tak booth kaler puteh puteh tuh? Tu kem rumah rumah sukan tau you. Kalau dulu sekolah lama, kita buat kem sendiri. Tu pun takat guna canvas biru oren tu je, alaa orang selalu bikin tikar masa raya korban. Ngehaha. Haa, kita takde benda benda puteh macam ne. Nak bagi bangun kem tu tersergam indah pula, lantak kau lah nak pakai buluh ke apa kan, kau carik sendiri. Yang penting kau boleh duduk dalam tu, supaya tak terdedah dengan sinaran UV. Tak ke advance nye sekolah ni, kau pakai kem pasang siap je. Orang lain pasang, kau boleh santai duduk dalam tu. Ish ish, bertuah bertuah.

# Okayy, polca polca in da house. Sat g I ganti pink pula. Tungguuuu ye.

# Turun padang just nak usha usha booth yang ada. Aku bawak kawan aku sekali. Yela, aku takkan complete without mereka mereka yee. Lagipun, kalau aku sorang je takde la photographer. Kan kan?  :D

# Woo, perasan tak hijab I dah lain? Tadi ada polca, now hot pink pula. Kau ingat kau attend photoshoot ke apa? Eh bukan, bukan. Aku rasa macam something tak kena with that shawl  time awal awal lagi, so aku bawak la spare. Kot kot boleh tukar, toilet kan ada. :P And see, I dah tukar. Kawan aku cakap, kalau aku bawa 10 tudung, semua tu pun aku bantai sibok sibok pergi tukar. Aku tau kau sengal sebab aku asyik ajak kau keluar masok toilet. Kan kan? Tapi aku suka tengok muka sengal kau. Comel la babe. Hehehe. :)

Oh, pose yang sama. Takpe, pose macam ni boleh mengurangkan ke-bulat-an aku okeh! Tapi, comels jugak kan? Angguk angguk. Aku tau korang rasa macam Eh menyampah aku tengok dia ni. Eh perasan lah minah ni. And whatsoeverr blablabla. Kesah? 

# 3 gadis ni teman mak sebelah rumah jiran nenek aku. Baju puteh tu Kiah, baju pepel pula Senah, yang comels baju merah tu Bedah. Kira kira diorang bertiga ni nak terbang pegi Indo carik laki. Tapi takjadi, takut takut tak laku. YE, AKU TIPU. :p

# Hah, ni hobby kitorang. Cakap cakap memanjanggggg. Tapi, kita tak mengumpat je makcik oi, mengata je. 




Last but not least, mereka semua ni kawan baru aku. Aku kenal pun since menuntut dalam sekolah ni. Tak lah semua baru aku kenal, yang lain tuh ada jugak sama sekolah primary and secondaryy. Kenal mereka bessstt! Hyper gile gile ok. Bila gathering je, oh bising nye engkauuu. Eh terlebih sudah. Sorry, entry ni aku bukan nak story tentang buddies, about sport dayy. Tapi, sport day tanpa buddies pun tak best jugakk kan? :P

No comments: