Tuesday, April 12, 2011

Lastweek i buzyyyyy.

Heyy! Hey! Pejam celik pejam celik dah lama aku tak update blog kan korang. Al maklumlah, lastweek aku rasa minggu yang cukup stress bagi aku. Mak ai, Tuhan je la yang tau. Lagipun malas nak update, idea takda nak buat macamana kan? Kahkah. On Monday hari tu ada presentation, nebes lah jugak aku dibuatnye. Padahal nak present for one class je, tu pun nebes. Apa la ko ni. -.-' Act, my task kena present all about tsunami and earthquake in Japan on 11 March hari tuh. Kena habak how these happened, why and watsoever-lah. Radiation effect pun ada jugak tau you. So, as presenter i kena lah tau everything happen, what goes around kan. Nanti member tanya tak dapat jawab. Malu lah i, kang aku tutup muka je kat depan tu susah pula. Haa, bukan salah ibu mengandung. :P Nak senang kerja, i gogel je. Toksah nak bukak news balik, takyah susah susah terjah tong sampah carik news. Kan bagusss. Makseh incik Gogel! Dah tiba masa present, aku dok senyum je doplohpat jam, lenguh mulut senyum manjangg. Tapi aku tau, senyum kan satu sedekah. Thats why la aku senyum je, saje nak control malu. Hehehe. And lepas present, ada member aku cakap, comel sangat ko present kat depan. *sila muntah*

On Wednesday pula kitaorang ada speaking for Muet, sakit perut tau you. But, overall okeh. Benda nebes nebes tu biasa la kot. I just cakap je apa yang aku tau, aku tak tau aku mengarut. Examiner pun buat taktau je apa aku cakap, dia cool je senyum tengok aku. Dalam hati siapa tau, jangan jangan dia tahan gelak kat aku. Malu den. Tapi takpe, speaking dah lepas, rasa lega. This 16th April pula, ready for Writing, Reading and Listening test. 5days to go. Chayo chayo!

Then, on weekend lastweek i kena follow Kem Kepimpinan Pengawas dekat scul, 2 days, friday and saturday. What? 2days? and i was like punya lama?!! Huhuhu. Kena stay dekat hostel pula. -.-‘’ Oh goshh! No handphone lah maksudnye kan? Pity with my cinta, sebab no text, no call. He told me dia tak biasa kalau macam ni, tak contact langsung. I know, i pun sama. Dia tak bagi pun aku ikut benda ni, tapi dah terpaksa nak buat macamana kan? Ni pun rasa terpaksa, ekceli i tak nak join! tapi terpaksa, tak best. Sumpah aku tak suka! :(  Entah lah, aku rasa benda ni tersangat lah boring bagi aku. No interest. Aku tak suka benda benda macam ni. Rasa je nak nangis bila fikir balik. Wuwuwu. :'(

Day 1 - Pagi
Pagi jumaat kitorang ada registeration session, then tak lama lepas tu ada ceramah. Alaa, penceramah from my scul jugak, i thought they’re special delivery from somewhere for us. But not, in my dream. Kahkah. Dalam dewan, memang hot gila gila. Entah aku pun tak tau kenapa cuaca sekarang hot semacam. Siap semua benda aku jadikan kipas nak bagi sejukk, tapi sama je aku rasa. Hampeh. Oh, before i forgot, this time kita kena bagi amanat. Kena jaga belon, dalam belon tu ada air. Jaga leklok, tak jaga kau bawa batu bata. After ceramah, went to hostel go to bilik yg di tetapkan. Sampai je dekat hostel, tangan aku dah gatal get the public phone. I was called my cinta, mish him so much. Cakap punya cakap, then stop. Aku kata nak call balik nanti at 2pm, but bila tengok semua public dah rosak. Cis, punya la hancus hati dan perasan aku. Ee, geram. Cinta, sorry tak call. Even hati aku sakit sebab public rosak, i kena join next activities. Chill babe. J

- Petang
Okay, that afternoon we had empangan pecah which is find a member in a group. Aku kumpulan 6. Nasib baik ada geng sama kepala. Syukurrr. :) Okeh, on that evening kita sume turun padang. Firstly, baris ikut group, then ikat kaki guna tali rafia. Alaa, tali bikin ikat durian tuuu. :P Dah tau, ni mesti kita kena main bola sepak! Best kot. Hmmm. Tapi tapi tapi, kena main dalam lumpur. I hate this thing! Bencik! Korang tau, bila je menjejakkan kaki dekat lumpur, i was like oh nak balik sekarang jugak! Wuwuwu. Rasa macam nak nangis. So sad. Kalau tak buat ada pula orang nak jerit, tengking sana sini. Bedebah betul! Terpaksa. :'( Sampai hujan turun membasahi seluruh badan gebu aku ni, baru lah fasilitator arah kitorang pergi mandi. Ekceli lepas main bola tu, kita kena arah duduk dekat lumpur lagi. Bluekk. Tak cukup dengan tu kena baring pula. Then tak cukup lagi kena guling guling atas lumpur. Enjoy right? You nak? Eee. Tak hingin. Mak ai, dah lah baju i kaler puteh suci dan murni masa tuh, kotor habiss. Dia dah tak puteh lagi, dah-jadik-hitam! Uwaaa. Aku plan memang nak buang terus baju aku tu, tapi member tak bagi. Diorang cakap u cube try bagi bersih dulu. Bila dah terai, eh terkejut jugak bila tengok boleh puteh balik. Huahua. Guna lah Daia! Credits to washing machine. Hahaha. ;) *Iklan sat.*

- Malam
Lepas je solat and kuliah maghrib, pergi dewan lagi. Malam ni pula kita ada LDK. Nothing interest cuma buat logo and trademark group je. Tu je, then present dekat depan. Alaa, biasa lah kan? Bila dah 11pm, next activity is Burung Hantu. Bunyi dia macam seram je kan? Memang seram pun. Game ni kena jalan sorang sorang based on checkpoint that given by fasilitators. Seram lah jugak. No torchlight okeh! This game nasib baik aku TERsama dengan sorang budak nih. So, kita jalan sesama lah kan. Sejuk perut den. Bila semua checkpoint dah ambik, masuk dewan duduk sambil tunggu member lain pula. Lepas habis semua tuh balik bilik untuk tidur. Masa tu 1.30am kot. Okeh, time to zzzzz. :)

Day 2 - Pagi
Oh gosh! tak lama lepas tu ada bunyi bising bising fasilitator dok jerit sana sini nak bagi kejut kitorang. My watch shows at 2am. Ingat kan just nak kumpul dekat hostel kejap je. So, dengan slumbernya kita keluar dengan pakaian tidur. So sweet! Dengan rambutnye yang kusut, tak ikat, takda tudung, seluar pendek. Semut pun tak berani nak tengok kot. Hahaha. Rupanya kita kena keluar kumpul dekat blok pentadbiran tau you. All the girls gegas masyuk bilik and sumbat tudung and everything yg penting. Amanat tak lupa. Wajib bawa! Then, kat situ kita kena lompat bintang ntah apa apa ntah. Aku pun tak ingat, but yg penting kita kena lompat lompat. Kahkah, enjoy jugak lompatan pagi pagi buta ni kan. Next game is 'Si buta ku sayang'. Tutup mata dengan kain hitam, pegang tali follow group masing masing, then jalan pergi dewan. Tak jauh pun, dekat je. Act, aku nampak jugak even tutup mata, but pura pura tak nampak. Hahaha. :D Selamat sampai dekat dewan. Then habis, balik hostel at 4am.

At 530am kena bangun lagik, solat and kuliah subuh. Lepas tu kena pergi blok pentadbiran. Kita jogging then senamrobik. Habis keluar semua peluh yang aku ada. Syabas, tahniah! Lepas tu balik hostel then siap siap pergi dewan balik. Kita ada LDK. Pilih mana satu pulau kau nak pergi, lepas tu promote dekat orang lain with any advantage of your island. Best, island kitorang hebatt. Nak story semua dalam ni, i tak sanggup lah you. Wawawa. Lagi pun tak habes kalau nak story detail dalam ni. Kalau nak tau call i ek. Hahaha. 

- Petang
Next activity is Merempuh halangan. Kita masuk hutan. Oh mai god! Cukup sekali okey, i tak nak dua kali. Sungguh lasak! Nak cerita about this, panjaaaaaaaang. Takyah k. Yang penting, after i buat semua ni lutut i hijau plus purple purple okeh. sakittttt! T.T

- Malam
Majlis Perasmian & Penutupan Kem Kepimpinan Pengawas 2011, BBQ and balik hostel. At 130am dah siap. Before balik hostel, sempat lagi i call kesayangan. Rindu tau you! Tak sabar esok balik. Zazz. 230am baru tidur!

Esok hari (ahad), kita plan nak balik rumah 9am, but terlanjur tidur sampai ke 10 pagi. Nak buat macamana, balik lambat pun takpe. Hikhik. Bila dah sampai rumah, i saw 62 messages from my syg on my phone, it makes me smile. Thanks banyak banyak anje. Saranghae cinta! Bila dah petang, tidur je la kerja aku, penat tau awak. Oh ya, lupa dekat hostel aku jadi makanan nyamuk . Huh. ok, Sekian. lenguh jari aku dok taip benda ni. Thats why la i story tak detail. Tak sanggup den. Hahaha. Tata.

Thanks sebab sudi baca entry aku yg panjang berjela jela ni. :)

No comments: