Saturday, April 23, 2011

homework saya berlambak, boleh tolong tak?

# Tetiba pula nak tempek-kan gambar aku dekat entry ne. Sabar je la.

Korang pernah rasa tak perasan malas yang menebal nak update belog? Pernah tak rasa yang korang tu dah tak wujud dalam dunia blog? Pernah tak rasa macam nak deactived blog? Hahaha. Eh, melampaunye kauu. Betul lah apa aku cakap. Ye la, bila buka blog je tebal gila gila habuk dekat blog kau. Ha-ha-ha. Bila buka blog je i was like eh ntah apa apa ntah aku nak update apa. Rasa macam malas nak tekan butang comey comey dekat keyboard nih. Kejamnya sampai macam tu sekali kan. Alaa, biasa lah akak ne busy je manjang. Kira busy jugak lah even my title cuma as student biasa biasa saja kan. Siapa kata tak busy? Dengan homeworknya yang berlambak, aktivitinya yang banyak, kerjanya yang melimpah and watsoever-lah. Banyak benda nak buat tau you. Pusing pusing.

Tapi......
Bila boring terpacak dekat dada, rasa rindu pula dengan blog yang tak berapa nak best ne. Di situ lah sibuk nak online bukak blog. Sebelum buka sempat lagi dup dap dup dap takut blogger tak dapat bukak. Ye la, sekarang line pun ciput je, tak lah sampai nak mencurah curah ke ladang gandum. Sedih lah i. But ekceli adik aku je mengadap pc doplohpat jam. Nampak tak blog dia sikit sikit nak update, sikit sikit nak update. Baru limebelas minit kau lepas terjah blog dia, bila terjah balik dah ada entry baru. Belog dia je terpampang dekat dashboard aku. Hampeh.

Today cuti. Isnin depan pun kitorang ada cuti. Boleh kira lama jugak cuti ni kan, 4 hari je pun boleh kira lama kan, its better than takda langsung. :P Bila cuti je kau ready ready lah nak merajinkan diri buat homework yang berlambak. Kau kena terima dengan hati yang terbuka. Tak boleh terima dengan hati yang terpaksa. Ye la, ni soal kerjaya kau. Siapa tak sayang their future kan? Parents pun sanggup pot pet pot pet cakap benda yang sama hari hari, takkan kau nak buat dek je. Ish3. Melampau tuuu.

Cakap tentang cuti, faham faham je la, homework kita banyak gila gila. Tapi takpe, aku tau aku rajin nak buat semua tu. Ha-ha-ha. Sekarang pun tengah ontheway buat homework. Ekceli, 3 buah essay lagi aku nak siap kan. Yang lain dah bereh! Chayo chayo. Ok lah, malas nak taip lagi. Babai.

p/s  : Monday kita cuti! yeah yeah.

No comments: