Sunday, May 08, 2011

Mak menari sorry sorry dekat dapur? Awesome nyeeee mak saya. Kau ada?:)

Today is Sunday. Seperti kebiasaan yang tersangat-lah biasa, memang tiptop punya boring okayy. Pagi-pagi lagi mama i dah bising kejutkan anak-anak dia yang lambat nak bangun ni. Dayg rasa tak perlu kot nak mentioned aku bangun pukul berapa, ha-ha-ha. Semalam tidur pukul dua pagi, lupa pula nak jenguk jam pukul berapa aku tutup mata dan bermimpi indah. Ah takpe lah kan, tak penting pun. Yang penting, before dayg tidur dengar suara kambing kesayangan dulu, baru boleh tidur lena dibuai mimpi-mimpi indah. Sayanggg kambing. :D  Nak tau, kambing dayg lambat gile bangun tadi, geram!


Tengahari ni aku sibuk memasak untuk lunch tolong mak. Mak aih, ke hulu ke hilir aku tolong apa yang patut. Sibuk sangat lah ok. Mula-mula tu buka bawang, okay je. Biasa je tu, kalau nangis keluar air mata darah tu tak hairan la kan. Pak Bawang dan Mak Bawang memang selalu buat orang menangis tak tentu pasal. Kejam kejam, licik banget!

Then, dayg potong sayur entah apa nama dia dayg tak tau. Yang penting benda tu ada ulat warna putih! Ish. Geram. Comel je badan dia, macam semut. Sakit juga hati dan perasaan dayg tengok benda tu, nak je dayg belasah sampai mati. Lepas je tengok ulat tu, then dayg buang. Dengan sayur sayur sekali ok, terus baling masuk tong sampah. Siap dayg ikat dia elok-elok dalam plastik pink. Bertuah kan? Ha-ha-ha. Mak dayg pun diam je. Speechless. Mungkin mak rasa bertuah sekali dapat anak macam dayg kan? Hehehe. Segan laa, jangan puji lebih. -.- Semalam masa potong sayur pun dayg jumpa ulat juga. Kenapa eh? Memang ulat-ulat miang gedik jijik tu suka dayg eh? >______<

Tengah sibuk dekat kitchen, dayg pasang lagu-lagu dekat hp. Ye lah, tak lah sunyi, boleh join sekaki menjerit, menyanyi, melalak ke apa takda yang kesah kan. Ada satu lagu ni memang buat dayg geram satu badan. Sorry sorry by Super Junior, best kan tengok dorang menari? Dayg belasah je lah menari dekat dapur, gosok-gosok tangan. Weh, siap jemput mak menari sesama. Tak sangka pula mak dayg join sekaki. Eh nak jugak? Eee, so sweeeetttttt la mak! Geram tengok mak. Sayanggggg mak. :)

# Dapur kita yang punya, menari macam ni lah!


Okayy lah, dayg nak pergi dapur buat spaghetti dulu. Babai!

3 comments:

e r a a RUSBERRY said...

waa . rajinnye ngko dayg . hehe . mintakk spgtti tuh sikit ~ hehe

Faez Rusni said...

Tak elok menyanyi kat dpur..hehe

Ohh Dayg said...

Kak era, nah ambil cni. tgu dpan pagar k?

Faez, skali skala xpe kan?