Wednesday, July 06, 2011

cuti bersebab yang asikkk.

# the picture i took on 20 may 2010

hari isnin aku tak datang sekolah, selasa aku pergi seminar, hari ini hari rabu aku tak datang sekolah jugak. macamana nak jadi pelajar cemerlang kalau asik-asik tak datang sekolah ne? wak lu nak jadi pelajar cemerlang, mimpi je kau. lempang kang.

dengan ke-tidak hadir-an ke sekolah, aku pun rasa macam eh lamanya aku cuti, lamanya aku tak datang sekolah. rindu pula dibuatnya. katanyeeww!

fyi, sekolah kita takda air. kawan aku cakap, loji air entah dekat mana telah rosak. maksudnya, seluruh sekolah takda air, included asrama. so, budak-budak asrama tak balik hostel. tak dapat nak buat itu ini kalau takda air. so, cikgu cekgi pun tak bagi dorang balik hostel. takut-takut berantakan hostel kang.

memandangkan dekat kelas kita majoriti budak asrama, belas-belas je pelajar harian daripada 35 org student dekat class. means, sikit je lah yang datang sekolah.  lagipun biasanya dorang takkan datang sekolah punya kalau duduk dekat rumah, sebab takda pengangkutan & etc.

so, kalau tak banyak student dekat kelas, tak best lah cikgu cekgi nak ajar kan? jadi, lu fikirlah sendiri.

No comments: