Tuesday, July 05, 2011

seminar at Hotel Seri Malaysia

isnin lepas aku tak datang sekolah. ye lah, aku demam. kesian kan? so, kemarin my bestie text aku, dia cakap ada program dekat hotel hari ni. aku pun ok go je lah kan. almaklum lah, memandangkan aku dah sihat walafiat kena lah pergi. lagipun dia kata wajib. orait je. event tu starts at 8am until 5pm. mak engkau lamanyee! *pengsan.

aku tanya everything pasal event tu. awal-awal lagi aku dah agak 'geng ibu-ibu' akan pakai baju yang lain daripada yang lain. ekceli kita kena pakai uniform biasa, pra-u punya uniform. tup tup, aku tengok tadi, hah kan betul apa aku rasa. dengan bangganya dorang pakai baju batik. hello? today is tuesday, not thursday ok. bla bla bla betul.


beliau ni penceramah tadi, nama dia aku tak berapa nak ingat. tak pe lah kan. ekceli event ne mendedahkan apa itu Gagasan 1 Malaysia. dorang ada jugak sebut pasal subsidi, minyak, gas and banyak lagi ah. aku pun tak berapa dengar tadi, texting and potpet potpet je aku tahu.

time dia soksek soksek dekat depan tu, aku tak lah mengantuk bagai nak rak. biasa je, mengantok tak, bersemangat pun tak. over all, best lah. fyi, pakcik pakcik and makcik makcik dekat situ gelak je. aku pun gelak juga, tapi tak lah se-gelak macam pakcik makcik tu. ha-ha-ha.

# masa untuk lunch. makan free! jemput jemput. :D

# nampak sedap je kan. tapi, rasa dia tak berapa best. tapi habis juga aku belasah!

# yang ni marvellous! sumpah aku suka.

# sedap. tapi dia bubuh too much belacan.

# dah kenyang kena masuk tandas dulu.



Petang tu ada perasmian pelancaran program tersebut, tapi aku budak baik punya cilok ni tak pergi. aku melencong ronda ronda kedai. ha-ha-ha. tup tup, aku nampak kawan-kawan lain berkeliaran. rupanya majlis dah selesai. rupanyeeww. then tiba-tiba terserempak dengan geng kapak ni. aku makan, makan n makan lagi. terjahhhhh!


# barisan pelahap no. 1

# barisan pelahap no. 2.

# perut kenyang, kami pun pulang dengan hati yang senang. :)

Around 4:30pm, aku dah balik meninggalkan mereka yang gedik kebabom. then aku pergi bank kejap, transfer fulus. i know, my home do miss me so much. so home, here i come!!! fyi, esok aku tak datang sekolah. ;p

No comments: