Saturday, August 27, 2011

nampak lembaga putih siang-siang.

hari ni hari sabtu. and i'm pretty sure mesti ramai orang keluar nak shopping raya kan? mesti ramai orang nak beli itu ini kan? mesti ramai orang gatal kaki keluar situ sana sini kan? ish ish termasuk Mr AB gatal bulu kaki shopping hari ni. berani bapak datuk moyang cucu cicit dia shopping tanpa aku. sob sob sob. T.T sampainya hati mu, meninggalkan aku bla bla bla. *okay tiba-tiba

#membajetkan diri.

terrrrrmasyuk aku yang keluar untuk menambah kesesakan and ke-buzy-an kota, menyumbangkan fulus kepada tauke-tauke kaya and yang aku dapat? fenat sampai haus bila sampai rumah. kahkah. tak perlu tacap tebal-tebal, aku just bubuh compactpowder and conteng eyeliner. aku keluar nak beli apa yang patut je. nak beli apa-apa yang emak pesan sebab dah start nak buat cake raya ni.

''tolong beli tet, tolong beli tut, tolong beli tooooot!''.

aku pun angguk lalu beredar dengan perlahan-lahan. al maklum lah aku kan anak yang comel baik lagi bertatasusila. :)

then beli punya beli. tengah aku duduk dalam kereta tunggu my sister beli barang, tiba-tiba aku nampak lembaga putih menuju ke atas. depan sana nuuu and i was like Eh apa ni? takkan ada hantu siang-siang macam nih. terkezut gila babeng okay. lepas tu aku buka mata sebesar mata gajah, Eh mata gajah cantek, eyelash dia melentikk bukan macam aku cipuuuut je ni. hampeh. *tengok tu dah melencong

hmm  sambung balik. rupa-rupanya kereta proton wira berkaler grey menghasilkan asap asap putih gebu yang comel tapi bahaya. hahaha. woah asap dari mana entah aku tak tahu, enjin dia kot. huhu 3 4 hari lagi nak raya pula kereta tu buat problem kan. nasib lagi hujung bulan, kalau tak? tak beraya jawabnya. cuba lah keluar asap lepas lepas raya ke, tak pun tahun depan ke, kan kan?  :D

#membajetkan diri.

#membajetkan diri.
  
and lepas tu my twin nak pergi bank pun tak jadi sebab ada kereta meletop kebabom kau memang debom. ok itu aku tipu. ngehehe. sebab panjang gile Q. ramai macik pacik abang kakak nak cucuk atm. banyak duit nampak. nak bagi duit raya kat i ke ne? alaa susah-susah je korang. last-last kite pun tak jadi pergi bank sebab ish kan dah cakap awal-awal tadi panjang gile Q. selalu sangat aku bagi isi yang berulang-ulang dan ulang kan? abaikan je la okay. akupuntaktahukenapa. -_____-

btw selamat berpuasa untuk hari ke 28 and happy raya you allsssssss. ok bai.

4 comments:

Ayeem Jemain said...

depan restoran cina! haha

DAYANG. said...

hahaha. bru lpas breakfast lah katakan. :PPP

♥ MRS ZACKS ♥ said...

alahaiii dyg comelnyaaaa :)

DAYANG. said...

hehe. alaa kak, jgan lah puji lebeyh2. mletop kangg. :P