Saturday, September 10, 2011

get well soon.



This week, a week after we had Raya empat orang dekat rumah saya ni was cirit birit. Entah apa yang tersalah makan. Tapi hairan, bukan semua sakit-sakit perut, cirit birit. dua tiga orang saja. Saya tidak, my mum pun tidak, kak long pun tidak.

My granpa juga cirit birit. Kesian kan. It's pathetic when orang dah tua sakit perut cirit birit segala. Malas lah juga diorang mahu merugut or mengadu kan. Lagipun kalau sakit, mesti lah tiada selera makan. Tambah lah diorang kurus macam tidak cukup makan. Pity them. :(


As my grandpa, dia seorang saja tinggal dalam rumah tu, my aunty pergi KK so tiada lah yang mahu urus dia. Saya saja lah pergi jenguk dia. Tanya dia sudah makan atau belum. Tanya dia mahu makan apa. Tanya dia masih sakit kah tidak, and etc. Mungkin dia pun penat mahu jawab. Muahaha. Sebab saya tanya panjang-panjang, dia jawab sepatah dua. How dare you? -____-


My nephew juga cirit birit, tapi nasib baik pakai pampers. Tidak susah lah mau urus, sebab pakai buang kan. But sama juga susah sebab dia muntah-muntah and menangis all the time. Tahan je lah telinga dengar dia melalak. He-he-he.

Rajin-rajin makan ubat untuk orang-orang yang sakit. Apa-apa saja jenis sakit, get well soon ya. Okay i gotta go. Assalamualaikum. Bai. ;')


1 comment:

PariPari Puteri said...

lil pun mengalami sakit yang sama :')