Wednesday, December 14, 2011

Bye bye STPM, Hye hye holidayyyyy!

Gambar tuan punya blog adalah wajibul ghunnah ada pada setiap entry. :P



Entry hari ni bukan entry giveaway mahupun contest okay. Ini entry berisi. Hikhik. Before this nampak entry saya join GA and segmen-segmen je kan? HAHAHA walaupun waktu dulu tu boleh dikatakan saya-berada-di-zon-exam, tapi tapi tapi saya tetap gagah buat beberapa entry semata-mata join menatang dekat bawah tuhhh. Terharu tak? Muahaha

For your information, hari ni saya dah habis STPM. Tepat jam 4 pm bersamaan 14hb Dis 2011, saya tamat bergelar seorang calon STPM. And now saya dah tambah jumlah  penganggur dekat Malaysia. Kihkih Lepas ni mesti rindu zaman persekolahan kan. Rindu kawan-kawan. Rindu nak gelak sama. Rindu nak study sama. ^__^ 
Kawan seperjuangan saya sibuk lompat jerit macam beruk lepas habis paper, itu tanda dah merdeka. Konon. Bagi saya belum merdeka, result takda lagi. So, nak enjoy pun kena lah berpada-pada. Ewah.

Cuti yg panjangggggggg sementara tunggu result ni, i’ll continue my driving license yang tertangguh since last year. My dad always asking bila saya mau start belajar driving.

I was like, ‘‘ Ee bapa ni balik-balik sudah saya cakap nanti lepas exam kan. Grrrr! -___- ’’

But i know that conversation between ayah dengan anak, so saya jawab dengan penuh sopan santun, “ Nanti lepas exam. ’’ Hihihi :’)

Actually saya tak reti how to driving, gear gear semua tu memang di luar kepala hotak saya, even kasi pusing-pusing stereng pun saya tak pernah okay. Siyesly saya takut mau buat latihan! >___<  The hardest part of moving on is not wanting to. #Pakcik JPJ, kasi panjang tempoh saya punya lesen L pleaseeeeeeeee. :’)

Lepas tu, saya nak carik kerja. Kira-kira on January or February tahun depan after completing my license. I need my own money okay, so saya kena kerja kerja & kerja. Saya tak suka duduk rumah, takda income. Nampak tak betapa mata duitan-nya saya? Memandangkan nafsu serakah nak shopping segala bagai, saya perlu duit sendiri. :P 

Mama cakap hari tu ‘nanti dah kerja jangan buat macam last year’. 

Ha-ha-ha I know, last year anak mama kerja satu hari je kan, lepas tu dia tukar dengan kembar dia tu kan. Ish ish Nasib lagi manager tak pewasan kan mama kan. Ngehehe :’) 

And the last but not least, saya nak jumpa kekasih saya! Muahaha Kita janji jumpa lepas exam kan sayang? He-he-he Dah lama tak bersua muka tau, rindu awak! #siap habak satu dunia dia nak jumpa boyfriend. Kau ado?

Assalamualaikum, Bai :)

9 comments:

Jay said...

ehem ehem..hehehe..nya sik sabar lagik mau jumpa gereknya..hahaha..alhamdulillah syukur ktk dah lepas exam..kmk doakan kitak dapat result cemerlang..:)Keja rajin2 ya..:)

DAYANG. said...
This comment has been removed by the author.
DAYANG. said...

Jay, hehehe. aok lah. rindu tok koh. :P okayy thanksss ktk :)

Jay said...

Welcome..hahaha..best bena dapat klaka sarawak tok..dah 3 tahun kmk sik klaka sarawak..hahah..:P

FiHa said...

yea ! same bish stpm ! nak jgk haha

hazanis said...

hye hye hye dayang..kamoo cantik..^^

DAYANG. said...

FiHa, jyeahhhhhhh! :D happy holiday dearr :)

DAYANG. said...

hazanis, hye hye hazanis, kamooo la la lagi comel ^_____^

husnul.laili said...

eh dayangg ! :DD
samaa lah kitaa.
habiss STPMM sudahh !
hooorayyy. heee.