Wednesday, January 18, 2012

Busy :)

Lama sangat saya menyepi tak hapdet belog kan? Dah bersawang agaknya. Readers jugak dah lari macam kambing keluar kandang taknak baca blog kite dah. Tauuu. Takpe, kesian kiteww. T____T


Totally I’m super duper busy take a good care for my nephew. Parents dia busy sambut adik baru. Awisy dah jadi abang dah. Hehehe So, makan, mandi, tidur semua saya yang handle. A little bit akak saya tolong. Hehehe Lebih kurang macam babysitter lah. Tapi takdak gaji. Hahaha ^____^

Early morning dia dah kejutkan saya dengan kiss mermaid yang ada dekat blanket saya, dia tak kiss mashu dia ponn! Sampai hati. Bangun tido bagi dia makan sampai kenyang perut buncit. Masa makan kena layan Ceria-ceria-duniakuuuu, kalau tak dia tak makan punye. Menu makanan kena berbeza, kalau tak dia tak nak makan. Bosan lettew. Haih budak nih. 

Masa mandi kira macam kena bijak sikit lah. Budak ni suka iklan dekat ceria tu, iklan je dia akan duduk diam. So, bila nak mandi kena pandai-pandai set masa bila nak iklan. Ingat senang? Dia ni active gila, susah nak jaga gua cakap sama lu.

Dah siap semua dia akan mula rocking his world dengan jalan sana sini, main tak henti-henti. Dah penat rest kejap then main, main dan terus main. Biase lettew budak-budak. :D


Memang kena sabar lah nak jaga dia ni. Sabar kan separuh daripada iman. :) Hikhik. Everyday rutin harian saya sama!

Assalamualaikum, Bai :)

2 comments:

Jay said...

hahaha..sik pa..ya pengalaman utk ktk..mun ktk kelak dah ada anak dirikpun senang jaga bah.,.:P

dee anaa said...

wahh . bestnya jadi babysitter ;D
dah boleh jdi mama . hikhik