Tuesday, April 17, 2012

What is Rilakkuma?


Rilakkuma? Nama macam pelik je. Memang pelik pun. Rilakkuma adalah gabungan 'Relax' and 'Bear' dalam bahasa Jepun. Sungguh cocok sekali ya jika diliat mukanya yang malas iteeww. Waduh waduh, minah indon sesat ini. Hakhak. Nampak 'Rilak' kita boleh faham lagi, tapi bila dah nampak 'Kuma' tu rasa macam amende ni? Makanan kah, permainan kah. Hewhew silap-silap nampak 'kurma' je kita fikir benda ni makanan. Ohhh talk about food, tetiba perut saya laparrrrr. -,-


Sebelum ni selalu sangat nampak Rilakkuma berpeleseran di dada-dada internet, masa tu kite belum kenal dia lagi. Then tengah blogwalk semalam, terrr-nampak sorang blogger tu update pasal patung malas ni, i was like 'oooooo ni Rilakkuma rupenyeewwwww'. I baru tahu okay. Hakhak Pelik siot nama dia, sebab tu i tak tahu. :P

Kecomelsss-an Rilakkuma boleh menggantikan Hello Kitty dihati saya. Yes, siyesly okay. Dua-dua pun somel, dua-dua pun santek. Takmo lah nak blah-kan Hello Kitty dari hati saya. Huehue Hati saya besaaaarr punya, jadik kitew boleh sumbat Rilakkuma dalam nih. Hoho Omputih kata 'Two is better'.  Hikhik









 Welcome to my Rilakkuma Store! HAHAHA (perasan jap)

 'Cukup cukup cukup sudah, entry ku sampai di sini saja lalalala ~'

Thats all, Assalamualaikum, Bai! :)

17 comments:

Roxy's said...

owwww sho cuteeee ^,^ nak buat giveaway kah ? haha

Rara Nasiha said...

macam kenal je kedai ni. hihi. memang pelik gila nama dia. Rilakkuma. tak comel sungguh nama tu. hihi

ell lina said...

nama kedai xcomel..tapi bear tu sangatdan tersungguh kiut miut..ahahha

lavenderlover said...

soooo cute!!!! kawai ne..hehe..>_<

DAYANG. said...

Roxy's, tak lah. ^^,

DAYANG. said...

Rara Nasiha, tu lahh. pilekss ade la.

DAYANG. said...

ell lina, yesss

dee anaa said...

patung ni pemes laah dkt Kl :D rasa rugi pulak x beli hari tu ><' hehe .. btw , eksited gila baca entry kak Dayang .. lama x baca entry kak Dayang :) have a nice day <3

DAYG ♥ said...

ohh lama suda tau :P

DAYANG. said...

dee anaa, rasanya akak dh ktinggalan nih. huahua. ngap lah satu, lepas tu letak dlm blog. akak pn nak tgok jugak. hewhew :)

DAYANG. said...

DAYG ♥, sori. i baru tau. hahaha

nabila azmi said...

oo.bru tau name die ni..hehe...comel3

DAYANG. said...

nabila azmi, sye pun baru tau. hikhik

faizulosman said...

comel gilak patung tu...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/dinner-me-my-self-and-music.html

Srikandi Utara said...

hai.. berblogwalking kat tmpt awk.. nice blog... rilakkuma tu comel jugak kan.. tpi pemalas rupanya:P

NadyaBubble said...

Comel sangat si rilakkuma ni :D

MissButterfly said...

CUTE ! ;)