Tuesday, May 29, 2012

Pesta Lawas | Tanglung & kereta berhias

Masa ni aku on duty, tengah update blog di tempat kerja. Well biasa lah, aku ni pekerja bertauliah lah katakan. Aku tahu lepas balik kerja confirm takdok masa nak sentuh mahupun jeling-jeling manja dekat laptop. Betul apa aku cakap. Mungkin ada tapi peluang nak online lama-lama amat tipis. Huehuehue Kesian kitewww kan? T_T

Dah ramai sangat orang perasan aku tak bukak facebook. Bukan tak bukak, cuma aku tak menampakkan aku online. Hikhik. Masa online sikit je so tak sempat nak huha huha. Tak gitu? :D


Pesta Lawas on 25th until 27th of May. Dah lepas dah pun, tu yang buat aku busy memanjang. :P Letih satu badan asyik ke hulu ke hilir, kaki asyik ke sana ke sini tak henti. Rehat pun tak cukup, nak makan pun tak lalu. So, tiap hari jugak lah nak qada' rehat + makan. Hikhik ;')

Tanglung dan kereta berhias

Malam ahad bersamaan 26 Mei 2012 ada pertandingan tanglung and kereta berhias. Semua pun cantiks cantiks belaka. Kalau aku juri tak dapat nak pilih mana satu pemenang mana satu pengalah. Luckily, nasib lagi tak jadi juri. Hakhak :P Okay lets cuci mata tengok tanglung-tanglung & kereta berhias. ^____^


Look like real kan? Masa tengok ni aku naik konpius aku dalam laut ke darat. By SJK Chong Hwa & Persatuan Kebudayaan Cina.

So creative. Ikan Aur-aur by SK Agama (MIS) Lawas. My ex-primary school :)

By Kastam. Nak je aku naik atas tu.

By SMK Trusan.

Yang ni aku tak tahu siapa yang buat. Hahaha

By Jabatan Kerja Raya Lawas.

Kerbau yang berkepala kecil berbadan besar. Kuikui ;')

By Kg Kerangan. Rumah kecil yang lengkap dengan televisyen, astro and etc. Nak je aku masuk dalam tu :P


By persatuan yang penerima bantuan rumah. Hihihi

Aku letak caption sikit je. Sumpah aku tak tahu menahu pasal ni. Aku tau tengok je. Hihihi :')

Thanks for reading this entry. Assalamualaikum. :)

6 comments:

NURUASHIA said...

cantekkk n unik semuanyaa..npe xley naik ke ats tu? ehhehehe

Ardini Izzati said...

Hahhaa. Ikan tu serious macam real. Bestlaa kat sabah kan. Ada pesta macamni. Kat Kelantan takdak pongg. Nak kena pegi sabah ni. Kak Dayang, tahun depan jangan lupa ajak ye. Ohokss~ :D

Nmg Norizan said...

like.. aku pun org lws p no cuti.. cnie ja lah ku liat.. haha.

DAYANG. said...

NURUASHIA, kite bkan wakil dr sana syggg. so tgok je la. hihihi

DAYANG. said...

Ardini Izzati, aloo, darling ni bkan sabah, sarawak. hihi yeahh, nnt kite ajak jgn pulok x pegi. :P

DAYANG. said...

Nmg Norizan, kesian. liat dr blog ja la. hihhihih