Thursday, June 07, 2012

One of my favourite masa kecik.

Baru buka, rice crispy masih banyak lagi.

Tengah makan, otw nak habis da. 

Habis daaaa :(

NyamNyam rice crispy jadi favourite masa kecik dulu, bila pegi kedai je mesti beli NyamNyam. Tapi beli dua je, satu aku dan satu lagi kembar aku. Mak ayah tak bagi beli banyak-banyak. Huhuhu

At the same time, sebelum bagi NyamNyam kat si kembar II, si kembar I akan timbang mana satu lagi berat. Yang dia rasa ringan terus bagi kat kembar II. What the? Padahal dua-dua sama berat. Anddddd nampak tak betapa tamaknya si kembar I? Hahaha

Fyi, NyamNyam ada dua jenis. Satu rice crispy, satu lagi jenis yang roti panjang-panjang. Hahaha Kalau aku lah kan, aku pilih Rice Crispy. Kenapa? Sebab takdok lagi aku jumpa makanan cenggini selain NyamNyam. Hahaha Coklat dia tu yang pehhh gila-gila tuuuuuu, sangat sodap dimakan. Hewhew This is the best aku rasa, sampai bila-bila pun aku suka. Biar pun aku dah bercucu cicit. *Over pulokkk ^___^

Dulu, aku suka makan ni. Sekarang pun aku suka makan.
Dulu, rasa dia sangat sedap. Sekarang sangat sangat sedap.
Dulu, harga dia RM1.00. Sekarang RM1.50 da. -____-'

Ada yg suka NyamNyam jugak tak?
Thanks for reading this entry. Assalamualaikum.

18 comments:

FarahMajdiah said...

saya pon sukee jugak nyumnyumm :)

Rara Nasiha said...

my all time favorite! until now :)

♛ Dea Arematt ♛ said...

mek suka roti yg pnjg2 ya..;p nk crispy rsa xpuas mkn... hihi

Shazney Shamsuddin said...

suka jugak hehehe

milasharmila said...

wahh.. samala fav.kta.. haha sampe ke besar tok kmk suka mkn tok.. heee

Jay said...

wah..mknanan feveret masa kecik2 ni..hehe..mesti coklat dia yg paling last di mkn..hehehe..

DAYANG. said...

FarahMajdiah, memang sedap :)

DAYANG. said...

Rara Nasiha, walaupun dah besar gedabak pun suka lagi kan. heheh

DAYANG. said...

♛ Dea Arematt ♛, hehehe ya boknya besar perut :PP

DAYANG. said...

Shazney Shamsuddin, yeeeeee. :)

DAYANG. said...

milasharmila, sama la. hihihihih

Siti Nursyuhada said...

saya pon suka gak...

jom follow saya balik..
http://aswith4kids4ever.blogspot.com/

♥nurul♥ said...

sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt sgt sgtsgt

smua mknn dulu2 sdap ba.skrg,mcm2 suda jnis mknn pastu rasa tk sdp kan.kan.

NadyaBubble said...

Kita pun suka !

Gadis Gingsul said...

hiiii kembar Dayg salam kenal dari indonesia...

DAYANG. said...

Siti Nursyuhada, sedap sgt kannn? hehe

Ardini Izzati said...

Dinie pun suka sangat! Dulu dinie tak makan cekedis2. Suka makan benda yang bercoklat macamni. Rindunya nak makan tapi jarang dah nak jumpa Nyam Nyam ni sekarang :'/

mieyra rahman said...

Nini cokelat celop! celop celop!!! pun sodap juga. heheh.